Skip to main content

Begrijpen en begeleiden van druk, boos of teruggetrokken gedrag van kinderen in de klas.

In deze korte cursus wordt in 3 middagen een goede basis gelegd om als leerkracht te leren begrijpen waarom kinderen soms zo boos, verontwaardigd, gefrustreerd of juist zo teruggetrokken zijn. Kinderen krijgen dan hun emoties vaak niet goed gereguleerd en het enige dat ze dan nog kunnen doen is een hoop herrie maken, of juist niets meer kunnen zeggen. Als leerkracht ben je vaak even machteloos in zo’n situatie. Niets helpt meer. Het kind lijkt niet voor reden vatbaar.

De basis van de emotieregulatie ligt in de hechtingsontwikkeling en de ontwikkeling van het mentaliseren. Deze ontwikkelingen worden in de eerste bijeenkomst uitgelegd en toegelicht. In de tweede bijeenkomst staat de praktische Psycho-educatie “jij en stress… een hersenles” centraal. Met deze uitleg kun je praktisch in de klas aan de slag met emotieregulatie. In deze bijeenkomst wordt ook geoefend met het geven van deze psycho-educatie en wordt verkend op welke momenten en op welke manier je deze zou kunnen inzetten binnen jouw school en klas.

In de laatste bijeenkomst gaan we verder in op de emotieregulerende gespreksvoering. Hoe kun je met kinderen of ouders die overstuur zijn of hun emoties slecht gereguleerd krijgen nu een goed gesprek voeren zonder dat er meer escalatie plaatsvindt?

Praktisch

3 dinsdagmiddagen in oktober/november van 16-18 uur

Er zijn 2 trainers: Jacqueline Tournier & Yentl Lassche van FlowinGrow

De cursus zal gegeven worden in Rotterdam Noord

Materiaal en het boekje ‘Jij en stress… een hersenles’ inbegrepen.

Cursus kost 450 euro en gaat door met een minimum van 5 deelnemers

Aanmelden kan via info@flowingrow.nl

Belangrijk om te weten : wie deze cursus gedaan heeft. krijgt een getuigschrift dat ook geaccrediteerd is  voor 4 punten bij het SKJ.

Je kunt de cursus altijd uitbreiden door een persoonlijk begeleidingstraject te volgen voor eigen adem- en emotieregulatie. Een prachtig middel tegen stressklachten. Hier lees je daar meer over