Skip to main content

[thb_autotype typed_text=”

*Het Stressbestendige gezin: de co-regulerende ouder CURSUS*

” thb_animated_color=”#026c87″ typed_speed=”5″]

Hoe kun je als ouder zelf zorgen dat de stress binnen je gezin hanteerbaar blijft? Om een kind te kunnen helpen met zijn of haar stress of problemen met de emotieregulatie moet je als ouders zelf goed in je vel zitten. Zelfkennis en zelfvertrouwen in het ouderschap is daarvoor heel belangrijk, evenals dat je je bewust kunt zijn van je eigen kwetsbaarheden die geraakt kunnen worden als de stress toeslaat in het systeem waar je het meest kwetsbaar bent maar ook sterk moet zijn. Uit een onderzoek van Petit et al.,(2015) blijkt dat controledwang van ouders leidt tot meer angst en depressie bij kinderen. Willemijn van Eldik deed een onderzoek (Gelukkige ouders, gelukkige kinderen), waaruit blijkt dat conflict en conflictmijding tussen ouders, leidt tot meer agressie en depressie bij kinderen (2020). Het gedrag van ouders heeft dus  veel invloed op de ontwikkeling van kinderen. Al met al de moeite waard om eens bij jezelf naar binnen te kijken: waar komt mijn controledwang, irritatie of machteloosheid vandaan? Waarom worden situaties conflictueus in ons gezin en wat kan ik als ouder daar aan doen?

Een cursus gericht op zelfonderzoek. Een zoektocht naar die momenten waarin je kwetsbaarheid in ouderschapskracht omgezet kan worden. Alles met het doel als ouder in staat te zijn de stress te kunnen reguleren bij en met je kind: de co-regulerende ouder voor een stressbestendig gezin!

5 avonden van 19.30-21.00. Startavond is 29 februari 2024. vervolgens zijn er bijeenkomsten op 6 en 27 maart, 10 april en 8 mei. De cursus wordt verzorgd door Jacqueline Tournier (gezins- en relatietherapeut) en Nicoline Gieskes (GZ-Psycholoog), beiden therapeut symbooldrama en beiden Heartmathcoaches. Kosten zijn 550 euro per ouderpaar en 300 euro voor een ouder. We zouden heel graag, als beide ouders een huishouden draaien, met beide ouders werken, want: who saw one hand clapping?

We hebben een prachtig programma vol met de allerlaatste inzichten uit de wetenschap. Adem in en adem uit, en durf jezelf en jouw gezin dit cadeautje te geven. Wij hebben er in ieder geval erg veel zin in.

[vc_single_image image=”623″ alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”http://flowingrow.nl/opvoedingsadvies/”]

Opvoedingsadvies

[vc_single_image image=”1282″ alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”http://flowingrow.nl/gezinstherapie/”]

Gezinstherapie

[vc_single_image image=”1284″ alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”http://flowingrow.nl/relatietherapie/”]

Relatietherapie

[vc_single_image image=”1287″ alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”http://flowingrow.nl/hulp-bij-vechtscheiding/”]

Hulp bij (v)echtscheiding

[vc_single_image image=”661″ alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”http://flowingrow.nl/nieuw-samengestelde-gezinnen/”]

Samengestelde gezinnen