Skip to main content

Heb je zin in een spelletje met elkaar, maar is er ook nog van alles te doen op een dag, wat ook nog belangrijk is? Kies dan voor een kort en spannend spelletje. Zo heb je veel lol in korte tijd.. en: het verliezen bij een kort spelletje is ook niet zo heel erg. Zelfs ik kan wel een rotgevoel hebben als ik heel erg mijn best doe met RISK, daar uren mee bezig ben en ik verlies langzaam al mij legers.. maar dat terzijde. Als je kort speelt is het verlies makkelijker te dragen en er is ook weer snel een herkansing.

Wat ik heel vaak speel met kinderen en hun ouders, maar ook thuis is La Cucaracha. Een kakkerlakje dat echt loopt in een soort mazennet van vorken en lepels en messen. Je moet hem vangen in een holletje naar keuze:kaas, chocolade, brood f vis. Met de dobbelsteengooi je om de beurt en wordt er bepaald of je een mes of een vork kunt omdraaien zodat de kakkerlak meer in de richting van jouw holletje loopt. Soms maakt die kakkerlak heel eigenwijs zijn eigen keuze en loopt ie zo je holletje voorbij… Dan geef je hem gewoon de schuld: Stomme kakkerlak!

Met dit spel beleef je korte spannende speelse momenten, even voor het eten, of juist erna. Weer eens wat anders dan allemaal op een eigen schermpje! Echt erg leuk!

Hier kun je dit superspel bestellen.

Leave a Reply