Skip to main content

Ik houd van korte snelle spelletjes, zo even voor het eten of na het eten. Spelletjes waarbij het niet zo vreselijk sneu is als je verliest na urenlang je best gedaan te hebben. Spelletjes waarbij je gewoon even snel veel plezier hebt.

Dobble is mijn nieuwe ontdekking. Dit spel bestaat uit een blikje met ronde kaartjes. Ieder krijgt een open kaartje. Op de kaartjes staan steeds een aantal van die vormpjes, bv een anker, een muziekteken, een poppetje, een auto, een lampje etc. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van zulke kaartjes.

De bedoeling is nu dat alle kaartjes in het midden op een stapel gedekt liggen. Iedere speler krijgt 1 kaartje en legt deze open neer. Dan wordt er een kaartje in het midden van de stapel gedraaid. Nu komt het erop aan: Iedere speler moet goed kijken of een van de symbolen op het gedraaide kaartje overeenkomt met die op zijn/haar kaartje. Als dat zo is, dan roept diegene wat het overeenkomstige symbool is. Hieronder zie je bijvoorbeeld dat een speler zou kunnen roepen: kaars, de andere speler zou kunnen roepen: zonnebril.

Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. En dan wordt het gewonnen kaartje bovenop het eerste kaartje gelegd. Zo verloopt het spel verder, steeds weer een nieuw kaartje draaien en wie de meeste kaartjes wint, die heeft natuurlijk gewonnen.

Het spel ziet er echt niet zo aantrekkelijk uit als zo’n heerlijke grote doos als la Cucaracha. Kinderen lopen niet direct warm voor dit bescheiden blikje lol. Maar als ze bereid zijn het te gaan proberen, dan heb je zeker een hoop plezier.

Bestel Dobble meteen hier.

Leave a Reply