Skip to main content

Niet alle kinderen en volwassenen kunnen even goed tegen hun verlies. Daardoor zou het zo maar kunnen gebeuren dat je de spelletjeskast maar dicht laat en kiest voor iets op de tablet of de telefoon. Jammer is dat wel, want een spelletje doen is gewoon heel gezellig en leuk.

Een oplossing voor dat winnen/verliezenprobleem is om het doel van het spel gewoon een beetje te veranderen. Dat kan bijvoorbeeld heel goed met het spelletje Jenga.

Het spel bestaat uit allemaal gelijke houten blokjes en het is de bedoeling dat je die 3 aan 3 kruislings opbouwt. Daarna haalt iedere speler om de beurt heel voorzichtig een blokje uit de toren en plaatst deze dan weer bovenop de toren, zo bouw je door, maar wordt de fundering een beetje wiebelig. Wie de toren laat vallen is de verliezer, zo vertellen de spelregels. Maar stel nu dat je gaat proberen met elkaar zo hoog mogelijk te bouwen? De uitdaging is dan dat de toren hoger en hoger wordt en iedereen gaat elkaar helpen om de toren zo stevig en goed mogelijk te houden. Superleuk en veel gezelliger!

En als de toren valt, dan kun je blij zijn dat er een nieuwe hoogte is bereikt. Wie vaak genoeg oefent komt een heel eind, zo kan ik uit eigen ervaring vertellen. Veel speelplezier!

Koop een doos jengablokjes hier.

Leave a Reply